Rekrytering i sociala medier

Rätt använt kan rekrytering genom sociala medier vara ett kraftfullt sätt för att nå och finna kvalificerade kandidater. Ni syns och fångar den potentiella kandidaten där denne befinner sig för stunden och genom att göra det enkelt för kandidaten att söka er tjänst stärker ni ert varumärke. Det handlar inte längre om att kandidaten aktivt skall behöva leta efter era annonser, era annonser skall nå kandidaten där denne råkar befinna sig. LinkedIn har idag drygt 347 miljoner registrerade medlemmar, en siffra som ständig ökar. Nyblivna studenter är den grupp som växer allra snabbast på LinkedIn och 2012 registrerade sidan 5,7 miljarder sök med en professionell koppling.

I ReachMees rekryteringsverktyg finns de hjälpmedel som du behöver för att framgångsrikt arbeta med social rekrytering.

linkedin icon

LinkedIn

Världens största CV-databas

  • Effektiv och enkel ansökningsprocess där kandidaten genom ett par knapptryck kan använda sin LinkedIn-profil istället för att ladda upp ett cv. Kandidaten kan på så sätt skicka in sin ansökan där denne befinner sig för stunden oavsett om detta sker via mobil, läsplatta eller dator. Det är också möjligt för kandidaten att direkt redigera de uppgifter som har laddats upp via LinkedIn-profilen.
  • Integration till LinkedIn som möjliggör direkt publicering av jobbannonsen från ReachMees rekryteringsverktyg till era egna karriärsidor på LinkedIn.

Ökad synlighet direkt mot kandidaten

  • ReachMees rekryteringsverktyg ger dig möjligheten att lägga upp era karriärsidor direkt på er Facebooksida. På så sätt blir era karriärsidor en naturlig del av er Facebooksida samtidigt som det blir mycket enklare för kandidaten att ansöka.
  • Dela och sprid annonsen i de sociala mediekanaler där dina kandidater befinner sig, så som LinkedIn, Facebook, Twitter och Google+.
  • Inbyggd mailfunktion för att mer anonymt kunna dela jobbannonsen och tipsa någon du känner.
social media banner

Facebook, Twitter, Google+ och Mail

Ett stort utbud av annonskanaler hjälper dig att hitta rätt kandidat

Det är inte bara synlighet i sociala medier som är viktig. Självklart erbjuder ReachMee rekryteringsverktyg ett brett utbud av annonskanaler som hjälper dig att nå ut till ännu fler. Med ett enda knapptryck kan du snabbt och enkelt publicera dina annonser i ett flertal ledande annonskanaler. Hitta dina favoritkanaler och använd vår rapportmodul får att få information om vilka kanaler som egentligen fungerar bäst för just er!

Tillgängliga annonskanaler i ReachMee

Kom ihåg att du som kund behöver ett avtal med respektive annonskanal för att använda den vid annonsering. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Annonsera smart med hjälp av statistik

ReachMees Rekryteringsverktyg har även smarta och uppskattade rapporter där du enkelt kan ta fram statistisk på vilka jobbsiter som egentligen passar er organisation bäst. Jämför utfall från tidigare rekryteringar för att se skillnaden mellan exempelvis kvalitet och kvantitet. Det är inte säkert att den sida som genererar flest ansökningar också är den sida som leder till flest anställningar. Minimera slumpen och ta kontroll över dina rekryteringar. Läs mer om ReachMees rapportfunktioner här >>