+46(0)8-410 366 00Mon-Fri 08:00am - 5:00pm

McDonald’s

Den första McDonald’s-restaurangen i Sverige öppnades i Stockholm 1973.

Sveriges mest besökta restaurang

Den första McDonald’s-restaurangen i Sverige öppnades i Stockholm 1973. Då var det få som trodde på att konceptet skulle bli vidare framgångsrikt, idag är det inte längre någon som tvivlar. McDonald’s har nära 16 000 personer som indirekt eller direkt är anställda genom företaget och runt om i Sverige finns det cirka 220 restauranger. Där serveras det dagligen mat till 435 000 gäster. I och med att McDonald’s har vuxit till att bli Sveriges största restaurangkedja har rekryteringsbehovet också varit stort. Årligen skapas 3000 jobb och organisationen hanterar mer än 40 000 ansökningar.

”Merparten av våra medarbetare arbetar i någon av våra restauranger, och det allra vanligaste har varit att jobben söks direkt över disk. Till slut kom vi dock till en punkt där vi behövde en bättre lösning, för att underlätta administrationen och effektivisera arbetet med våra rekryteringar.”

Klicka här om du vill läsa mer om hur ReachMee effektiviserar rekryteringsprocessen för dig.

Snyggt och enkelt med ReachMee

Även om många jobb fortfarande söks direkt på restaurangerna så har McDonald’s arbetat aktivt med att styra de sökande till hemsidan och det väl integrerade ansökningsformuläret. Skillnaden från att söka jobbet direkt i restaurangen till att skicka in det via formuläret på hemsidan måste vara så liten som möjligt, samtidigt som McDonald’s måste säkerställa att de får in all viktigt information från kandidaten.

”Det finns ett stort behov av enkelhet för att det skall fungera bra, både gentemot kandidaten och för de som administrerar rekryteringarna. ReachMees formulär är väl integrerat i vår hemsida och ger kandidaten en trevlig upplevelse– både visuellt och rent användarmässigt.”

Utvecklingsbart och flexibelt

På McDonald’s finns ett ständigt behov av att enkelt och snabbt kunna rekrytera det rätta personerna till verksamheten. Det kräver utvecklingsbara och flexibla verktyg som kan anpassas. Dialogen mellan ReachMee och McDonald’s har alltid varit öppen och ReachMees rekryteringsverktyg har anpassats för att möta de nya behov som har uppkommit. Utökad säkerhet och mer integrerad design är två exempel på anpassningar som har gjorts.

”Vi är en del av ett väldigt välkänt multinationellt företag. Det är viktigt att det vi gör hjälper till att bygga och vårda vårt varumärke. Genom att vi har kunnat anpassa ReachMee efter våra behov kan vi vara säkra på att verktyget har hjälpt till att bidra till just det.”

Vill du veta mer om ReachMee och lösningar som passar dig? Klicka här för att läsa mer eller kontakta oss.

Ladda ner en köpguide för rekryteringsverktyg

McDonald’s

Den första McDonald’s-restaurangen i Sverige öppnades i Stockholm 1973.

Boka demo