+46(0)8-410 366 00Mon-Fri 08:00am - 5:00pm

Clas Ohlson

Snabb expansionstakt och ett stort antal rekryteringar
  • Kund: Clas Ohlson logotyp
  • Kundcase bild: Clas Ohlson 2
  • Kundcase bild: Clas Ohlson 1

Från postorderfirma till internationell detaljhandelskedja

Clas Ohlson grundades 1918, då i form av en liten postorderfirma, och har sedan starten vuxit till en framgångsrik internationell detaljhandelskedja. Idag har de 4500 anställda i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Kina och Dubai. Företaget har trots de senaste årens snabba expansionstakt kunnat uppvisa låg personalomsättning och utmärkta resultat i sina personalunder- sökningar. 1989 öppnades den första butiken utanför Insjön och idag finns över 80 butiker enbart i Sverige. I och med en snabb expansionstakt uppstod även ett stort behov av att anställa ny personal och att enkelt och effektivt kunna hantera det stora antalet ansökningar som kom in.

”Vår snabba expansionstakt har gjort att rekryteringsbehovet har varit enormt, vi var i väldigt stort behov av att hitta ett system för att effektivisera det tidigare så omfattande administrativa arbetet.”

Snabb expansionstakt och ett stort antal rekryteringar

Lösningen för Clas Ohlson blev ReachMees rekryteringsmodul som har bidragit till att de enkelt kan strukturera och hantera sina många ansökning- ar och rekryteringar. I ReachMee har företaget även fått möjlighet att bygga upp en stor databas som idag används vid rekrytering av nya kandidater. Verktyget har även underlättat kommunikationen med de sökande väsentligt och idag kan de på ett enkelt och säkert sätt hantera alla utskick.

”ReachMee är mycket användarvänligt och det är aldrig några problem att låta någon ny ta del av systemet. Vi uppskattar verkligen den helhetsbild som ReachMee skapar åt oss, du kan lätt överblicka dina kandidater, läsa kommentarer och se hur de ligger till i processen.”

Hög kvalitet genom hela processen

Under de senaste årens snabba expansionstakt har ReachMee hjälpt Clas Ohlson att säkerställa kvaliteten i sina rekryteringar. Tack vare en långvarig relation och en ständigt pågående kommunikation mellan ReachMee och Clas Ohlson har ReachMee under tidens gång utvecklats och vuxit tillsammans med dem. Detta har gjort ReachMee till ett mycket viktigt och högt uppskattat verktyg som har funnits med på företagets fortfarande pågående resa.

”Vi kan tack vare ReachMee vara säkra på att vi upprätthåller högsta kvalitet genom hela rekryteringsprocessen. Vi uppskattar verkligen den nära relation vi har med ReachMee och hur de tar tillvara på våra önskemål och vår feedback. Vi får snabbt hjälp och svar på våra frågor om vi stöter på något hinder.”

Boka en demo av ReachMee

Clas Ohlson

Snabb expansionstakt och ett stort antal rekryteringar

Boka demo