Kvalitetssäkrat urval

Vissa rekryteringar är mer komplexa än andra, urvalsfrågor är många gånger tillräcklig medan ni i andra rekryteringar behöver få in mer omfattande information om kandidaten. Kompetensbaserad rekrytering skapar ytterligare en dimension för rekryteringsprocessen och gör det enklare för er att kvalitetssäkra arbetet. Vid komplexa rekryteringar kan personlighetstester vara till stor hjälp för att ytterligare kunna kvalitetssäkra urvalet.

ReachMee ger er de hjälpmedel och stöd ni behöver för att lyckas. Ett kraftfullt och mångsidigt rekryteringsverktyg att växa med– både för små och stora organisationer.

Urvalsfrågor: hjälper till att göra ett första urval genom att se om kandidaten uppfyller skallkraven. De kan också användas för att få svar på om kandidaten delar era värderingar och passar ihop med er kultur.

Exempel på olika typer av urvalsfrågor

Urvalsfrågor baserade på skallkrav:

  • Har du b-körkort?
  • Är du dammallergiker?
  • Har du utbildning inom xx?

Urvalsfrågor baserade på kultur och värderingar:

  • Har kunden alltid rätt?
  • Vad gör du om en kund beställer vara x men vid leverans hävdar att hen beställde vara y och nu kräver att få den istället?
  • Jag är en person som gillar att arbeta i team. (Urvalsfråga med graderade svar)
KBR

Kompetensbaserad rekrytering: ger ett bra stöd för dina rekryterande medarbetare och ger stöd i urvalsprocessen med hjälp av bland annat intervjuguider.

Integrerade färdighets- och personlighetstester: de integrerade färdighets- och personlighetstester som vi kan erbjuda genom våra partners Assessio, Cubiks och cut-e ger dig utökat stöd för att kunna hitta rätt person med utgångspunkt ur er kravprofil.