ReachMee_Kultur_NWM2_1 copy

Förverkliga din potential hos oss!

Vi är ett härligt gäng som växer så att det knakar. Därför letar vi efter drivna personer som vill hjälpa oss att bli ännu bättre. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på ReachMee och vilka kompetenser vi söker just nu. Vi letar bland annat efter en Frontend lead och en Technical Consultant. Hittar du inte något som passar dig är du självklart varmt välkommen att skicka en intresseanmälan och berätta mer om dig själv!

Vilka vi är

ReachMee är ett snabbväxande företag med strax över 35 medarbetare utspridda på kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och Kiev. Vår affärsidé är att erbjuda en lösning som hjälper företag och organisationer att hitta, rekrytera och anställa talanger effektivare. Med rätt teknik, djupa insikter i rekryteringsprocesser och en passion för att lösa våra kunders utmaningar har vi tagit en stark position på den nordiska marknaden.

Vi är stolta över att dagligen kunna hjälpa både privata och offentliga organisationer i alla storlekar runt om i Norden att effektivisera sina rekryteringsprocesser och på så sätt öka sina chanser att hitta rätt person till rätt plats.

Anna_Per_Rund
ReachMee_Rund

Vi är ett entreprenöriellt bolag med höga ambitioner och högt tempo. Varje medarbetare hos oss, oavsett roll, delar ett genuint intresse för att hjälpa våra kunder med allt från teknik till support och vägledning. Hela tiden för att på bästa möjliga sätt optimera deras dagliga arbete med att hitta hitta talanger och rekrytera rätt.

För att på bästa sätt kunna serva våra kunder har vi tillsammans flera olika kompetenser. Vi har säljare med hjärtat på det rätta stället, som vill bli omtyckta av våra kunder och som hjälper dem att hitta de lösningar de verkligen behöver och som kan lyfta deras verksamhet. Vi består av utvecklare som brinner för att utveckla de bästa, mest anpassningsbara och relevanta HR-verktygen som kan hittas i molnet. Vi består också av personer som är experter på support och som dagligen blir HR-chefernas hjältar när de med ett leende hjälper dem att lösa både stora och små problem. Vårt team på Reachmee består av alla de här olika kompetenserna, och flera därtill, men mest av allt är vi kollegor och en del av en arbetsplats som vi är stolta över.

Tillsammans har vi kul på jobbet och lär oss av varandra vilket i slutänden bidrar till att vi levererar ett av branschens bästa verktyg för HR! Läs gärna mer om oss och vårt rekryteringsverktyg här.

”När jag började på Reachmee fanns det ingen långsam startsträcka. Jag blev en i familjen och fick stora utmaningar direkt. Jag kände verkligen att alla ville att jag skulle lyckas!”

-Jennifer, Customer Support Representative

Vad vi tror på

På ReachMee tror vi på att rätt attityd, driv och talang inte har någon speciell ålder eller bakgrund. Vi tror att du har bättre förutsättningar än de flesta andra om du bara har rätt engagemang. Vi ser till den potential som finns i våra medarbetare och bygger på deras starka sidor snarare än att fokusera på vad som saknas. Vi tror också på att växa som person genom ansvar och förtroende och att vi lär oss genom att faktiskt få prova på att göra, inte bara observera.

När vi gör vårt jobb på rätt sätt så bidrar vi till att våra kunder kan uppnå sina mål och rekrytera de hjältar som de behöver för att driva sina organisationer framåt. Det vinner både vi och de på. Vi gör våra kunder nöjda genom att erbjuda kraftfulla men ändå användarvänliga lösningar och vi gör det med en professionell men personlig uppmärksamhet. Vi tror på att tillhandahålla våra kunder en upplevelse, vägledning, support och ett trevligt bemötande, inte bara ett system.

Oscar_George_Hockey
Jenny_Johanna_Rund

Vad vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en arbetsplats med möjligheter och framåtanda. Vi på ReachMee ligger i framkant inom en bransch som är framtiden inom tech och där det nyaste just nu utvecklas. Vi erbjuder dig kollegor som har en passion för sitt yrke och som samtidigt verkligen bryr sig om varandra. Vi erbjuder dig helt enkelt att bli en del av en familj, inom en bransch, i full fart på väg in i framtiden.

Hos oss kan du i takt med att vi och våra team växer utvecklas i din befintliga roll, eller ha goda möjligheter att gå vidare till en ny roll inom företaget. Du kommer att arbeta med mycket frihet under ansvar och utvecklas i din roll efter din ambition och ditt intresse. Du kommer att coachas, få feedback och därigenom växa. Dessutom sitter vi i centrala och ljusa lokaler vid Södra station.

Vår process

Vi lägger dagligen mycket vikt vid att hjälpa våra kunder att hitta en bra och effektiv rekryteringsprocess. Därför blir det såklart också viktigt för oss att även lägga stor vikt vid hur vår egen process är utformad.

Här till höger kan du ta del av vår process och läsa mer om hur vår process fungerar. Klicka på de olika delarna för att se mer information.

På den första intervjun träffar du vår Talent Aquistion Manager och får en första introduktion av företaget, rollen och oss. Vi får också chansen att börja lära känna dig och vad du söker.

Vi använder tester dels som screening och dels som underlag för en eventuell andra intervju. Uppnår du förväntat resultat på våra screenande tester så kallas du till en andra intervju där vi använder det personlighetstest du utfört som underlag för en andra intervju där vi får chansen att lära känna dig på djupet. 

Med testerna som grund har du och vår Talent Aquistion Manager en fördjupad diskussion där ni tillsammans pratar om saker så som hur du trivs att arbeta, hur du fungerar i interaktion med andra och vad som motiverar dig. Under det här tillfället får du också chansen att träffa din blivande chef. En del av tiden ägnas därför åt en intervju med rekryterande chef.

Arbetsprovet ger dig chansen att visa oss hur du hanterar ditt arbete i praktiken. Beroende på vilken roll du har sökt så ser dessa lite olika ut. Provet genomför tillsammans med rekryterande chef, Talent Aquistion Manager samt några blivande kollegor.

Vi gör referenstagning på samtliga kandidater. Det sker som ett av de avslutande stegen för att få en kompletterande bild till vårt eget intryck under processen.

En intervju med vår VD avslutar processen. Om vår sammantagna bedömning efter det här mötet är att du är vår nya stjärna så följer ett erbjudande kort därefter.